Woudenbergers willen langere rondweg, N224 veel te druk

© RTV Utrecht
WOUDENBERG - Omwonenden van de Stationsweg Oost in Woudenberg hebben een brandbrief gestuurd naar gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht. Ze hebben zich verenigd in een klankbordgroep, omdat ze zich zorgen maken over de drukte en veiligheid op de provinciale weg door het dorp.
Schaddelee had de zogenoemde 'klankbordgroep' gevraagd om een oplossing voor de problemen rond de provinciale weg door het dorp. Volgens de omwonenden is de N224 veel te druk met onder meer zwaar vrachtverkeer en groot landbouwverkeer. De snelheid van sommige weggebruikers zou ook gevaarlijke siutaties opleveren. Verder klagen ze over luidruchtige motoren die in het weekend langs razen.
De buurtbewoners verwachten dat het de komende jaren alleen maar drukker wordt op de Stationsweg, zeker nu er een nieuwe woonwijk wordt gebouwd. In de brief stellen ze de provincie onder meer voor om de rondweg te verlengen, zodat er minder verkeer door het dorp komt. Ook vragen ze de gedeputeerde om een onderzoek in te stellen naar de luchtkwaliteit.
Eerder bij een werkbezoek aan Woudenberg nam Schaddelee een petitie met 180 handtekeningen in ontvangst. Schaddelee had ervoor gepleit om het gebruik van de fiets meer te stimuleren, maar de omwonenden wijzen er in de brief op dat de weg voor een belangrijk deel voor doorgaand verkeer wordt gebruikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.