Tijdelijke bewoners slooppand Hoograven moeten toch weg

© Google streetview
UTRECHT - De tijdelijke bewoners van een anti-kraakpand in de Utrechtse wijk Hoograven krijgen geen verlenging van hun huurovereenkomst. De gemeente ziet daar geen ruimte voor.
Het gebouw moet plaatsmaken voor 132 nieuwe woningen. De huidige bewoners verblijven er met een tijdelijk contract of anti-kraak. Zij protesteerden eerder tegen het feit dat ze in coronatijd uit hun huis worden gezet. Na dat protest kregen ze meer tijd, om iets nieuws te zoeken. De nieuwe deadline is nu 7 januari.
Het complex aan de Linschotensingel en de Vronesteinlaan wordt pas in de loop van volgend jaar gesloopt. De SP en de PvdA in de Utrechtse gemeenteraad hadden daar signalen over gekregen en raadsvragen gesteld, maar volgens GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen moet er ook nog asbest worden verwijderd. Het onderzoek en het weghalen zal tot mei duren.
De SP geeft aan dat het onwenselijk is dat het complex dan nog enkele maanden leeg staat met afgeplankte deuren en ramen. Die vrees blijkt dus maar gedeeltelijk reëel: de tijd tussen januari en mei wordt gebruikt voor de asbestsanering. Diepeveen gaf aan, dat dat karwei eventueel ook nog kan uitlopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.