RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Carla Dik-Faber keert na de verkiezingen niet terug in de Kamer

1/2
VEENENDAAL - ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber vertrekt uit de Tweede Kamer. Ze stelt zich niet verkiesbaar voor de verkiezingen van maart volgend jaar en wil meer tijd voor haar familie.

Dik-Faber uit Veenendaal zit sinds 2012 in de Tweede Kamer en houdt zich nu onder meer bezig met landbouw, klimaat en medische ethiek. Ze was ťťn van de indieners van de Klimaatwet en dankzij haar inzet komt er statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Recent stemde de Tweede Kamer nog voor de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal als officiŽle landstaal. Ze was ťťn van de initiatiefnemers van dit wetsvoorstel.

Het Kamerlid noemt het besluit om te stoppen 'niet gemakkelijk'. Dik-Faber: "Het is prachtig werk, maar het vraagt alles van me. Na 8,5 jaar wil ik graag meer tijd doorbrengen met m'n gezin en familie. Intussen kijk ik terug op fantastische jaren waarin ik veel mooie mensen ontmoet heb en bijzondere dingen kon doen. Het laatste halfjaar ga ik me nog vol inzetten voor het waarmaken van onze idealen."

Het is de tweede politicus van de huidige ChristenUnie-fractie die na de verkiezingen niet terugkeert. JoŽl Voordewind houdt het ook voor gezien.

Carla Dik-Faber licht haar vertrek toe op Radio M Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -