Spinvis brengt naast nieuw album ook een boek uit

Spinvis heeft een nieuw album uit
Spinvis heeft een nieuw album uit © RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - Toen muzikant Erik de Jong, alias Spinvis, in maart hoorde dat al zijn komende optredens werden afgezegd, zat hij heel even met de handen in het gekrulde haar. "Wat te doen?", was zijn eerste gedachte. Maar al snel bleek dat de Nieuwegeiner dolblij was met de ontstane situatie. Hij kon al zijn aandacht schenken aan het maken van een nieuw album.
Normaal gesproken reist hij voor het opnemen van de verschillende instrumenten ook naar verschillende studio's, maar dat was er nu niet bij vanwege de coronamaatregelen. De oplossing was simpel: de muzikanten speelden hun partijen zelf in en stuurden de opnames naar De Jong. Maandenlang kon hij zich storten op de productie en dat resulteerde in een album met de titel 7.6.9.6.
Door willekeurige herinneringen naast elkaar te zetten, ontstaan er nieuwe verbanden.
Spinvis
Samen met de plaat presenteert De Jong ook een boek. "Misschien gaan ze allebei wel over het menselijk geheugen", aldus De Jong. "Een mens ontmoet zoveel anderen in zijn leven en heeft foto's, teksten en herinneringen in zijn hoofd. Niet geordend, maar als je ze naast elkaar zet, krijgen ze een nieuwe betekenis."
De single "De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won" staat vreemd genoeg niet op het album. "De stijl ervan paste niet bij de rest van de nummers", aldus de Jong. Het heeft de snelheid van de motorrit die ik bezing. Toch heeft de track dezelfde thematiek; het is een verzamelbak van de herinneringen aan een dag.
Spinvis maakt nieuw album en een boek tijdens coronacrisis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.