RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tieners slaan en schoppen boa's bij ruzie over mondkapjes in de bus

AMERSFOORT - Drie tieners zijn gisteren opgepakt nadat ze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) hadden mishandeld in een bus in Amersfoort. De drie kregen het met de handhavers aan de stok over de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer.

Volgens de politie begon het incident met een jongen die zonder mondkapje op de bus in kwam. In de bus zaten ook meerdere boa's en één van hen sprak de jongen aan op de mondkapjesplicht. Toen hij even later toch weer zijn mondkapje afdeed, lieten de boa's weten dat ze aan het handhaven waren en dat de jongen een bekeuring zou krijgen.

Die mededeling viel niet goed bij de jongen en ook twee meisjes uit de bus begonnen zich met de situatie te bemoeien. Daarna liep het al snel uit de hand. Bij de ruzie die volgde zouden de jongeren de handhavers hebben geduwd, geschopt en geslagen.

De buschauffeur heeft de bus stilgezet bij station Schothorst. Daar zijn de drie herrieschoppers aangehouden. Het gaat om een jongen van 17 en twee meisjes van 16 en 17. Ze komen alle drie uit Amersfoort. Nadat alle andere buspassagiers waren uitgestapt, zijn de drie linea recta met de lijnbus naar het politiebureau gebracht.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -