Politie zoekt wielrenners die mogelijk vrouwenbelager Lunetten-Hoograven zagen

© RTV Utrecht / Joep ten Have
UTRECHT - De politie zoekt twee wielrenners die op zaterdagochtend 26 september in de buurt van de plek waren waar een vrouw werd aangevallen. De vrouw werd die ochtend rond 07.30 uur op het Houtensepad langs het spoor door een man geslagen.
Het was niet het eerste incident in de omgeving. Eerder werden in hetzelfde gebied tussen Lunetten en Hoograven ook vrouwen door een man belaagd. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen alle incidenten. Burgemeester Peter den Oudsten liet donderdag weten dat het oppakken van de man de hoogste prioriteit heeft.
De twee wielrenners kunnen daarbij mogelijk helpen. Zij fietsten kort voor de mishandeling in hetzelfde gebied en kunnen over waardevolle informatie beschikken. De politie laat weten graag in contact te komen met deze twee mannen.
De politie zegt dat het rechercheonderzoek in volle gang is. Sinds 26 september zijn er geen nieuwe meldingen van incidenten meer geweest. Agenten houden het gebied waar de mishandelingen plaatsvonden extra in de gaten. Vrouwen in de omgeving van de wijken wordt gevraagd oom zo veel mogelijk samen te fietsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.