RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselstein wil extra aansluiting op A2

IJSSELSTEIN - Het college en de gemeenteraad van IJsselstein willen de N210 laten aansluiten op de op- en afrit Nieuwegein-Zuid bij de A2. Dat staat in het mobiliteitsplan 'IJsselstein, gezond op weg naar 2030'.

De nieuwe aansluiting is volgens IJsselstein nodig vanwege de realisatie van bedrijventerrein De Kroon en de geplande bouw van 1500 woningen in het Kromme IJsselpark. Door de N210 te verleggen, worden de kruisingen met de Utrechtseweg en de Baronieweg ontlast. Bovendien moet de aansluiting ook zorgen voor een snelle busverbinding tussen IJsselstein, Nieuwegein en Houten.

In het mobiliteitsplan spreekt IJsselstein ook uit graag een fiets vriendelijke stad te willen zijn. Fietsroutes moeten beter worden aangesloten op regionale fietsverbindingen. Ook moet de verkeersveiligheid worden verbeterd. De stad wil onder meer de fietsroute naar Nieuwegein en Utrecht omvormen tot een comfortabele en veilige doorfietsroute.

Een grote wens is ook het verkorten van de reistijd met de tram. Maar IJsselstein realiseert zich dat dit een kwestie van de lange adem wordt, die ver voorbij 2030 strekt. "Dit soort grootschalige ingrepen kost veel tijd en geld. Het zal tot zeker 2035 duren voor er van een eventuele aanpassing in de lijnvoering in IJsselstein sprake zal zijn", schrijft de gemeente.

Niettemin hoopt IJsselstein dat het mobiliteitsplan handvatten bied om met de omliggende gemeenten en de provincie in gesprek te gaan, om zo te kijken welke wensen haalbaar zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -