Grote groep jongeren zorgt voor overlast in Griftpark, politie grijpt in

© Politie Utrecht Centrum (Instagram)
UTRECHT - Opnieuw heeft de politie moeten ingrijpen in het Utrechtse Griftpark. Gisteravond was daar een grote groep drinkende jongeren te vinden die voor overlast zorgde met muziek en geschreeuw. Daarbij werd ook nog eens geen afstand gehouden.
Ondanks waarschuwingen bleef een flink aantal jongeren gewoon terugkomen terwijl ze waren weggestuurd. Uiteindelijk schreven agenten diverse bekeuringen uit. Een aantal overlastplegers wist de omliggende wijken in te vluchten.
"In dit soort gevallen gaan we altijd eerst in gesprek. Maar als je ondanks meerdere waarschuwingen toch willens en wetens blijft, dan kun je een bekeuring verwachten", aldus de politievoorlichtster. Hoe groot de groep was en hoeveel bonnen zijn uitgeschreven, kon ze niet zeggen. Volgens de woordvoerster was het vrijdagnacht in andere Utrechtse parken ook onrustig.
Ook in de binnenstad was het druk. Zo ontstonden er rijen bij supermarkten nadat de cafés en restaurants om 22.00 de deuren hadden gesloten in verband met de coronarichtlijnen. Een supermarkt aan de Ganzenmarkt moest de deuren sluiten.
De afgelopen weken moest politie al meerdere keren in actie komen in Utrechtse parken omdat de coronarichtlijnen niet werden nageleefd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.