Utrecht baalt van chaotisch weekend: 'Alcoholverkoop na 22.00 uur mogelijk aan banden'

© Koen Laureij
UTRECHT - Utrecht is in gesprek met lokale ondernemers om de alcoholverkoop na 22.00 uur aan banden te leggen. Daarnaast beraadt de gemeente zich op mogelijkheden voor extra maatregelen. Welke dat zijn, kan een woordvoerster nog niet zeggen.
Als gevolg van de vervroegde horecasluiting ontstond dit weekend 's avonds drukte bij twee supermarkten in het centrum van de stad die tot laat in de avond open zijn: Boon's aan de Ganzenmarkt en Albert Heijn aan de Potterstraat. Jongeren kwam nadat de kroegen dicht waren drank en etenswaren inslaan.
Drukte bij de AH in de Potterstraat.
Drukte bij de AH in de Potterstraat. © Koen Laureij
De eigenaar van Boon's besloot zijn zaak te sluiten omdat er onvoldoende afstand werd gehouden in de rij. Hij laat weten dat hij dranghekken bij zijn supermarkt wil.

Waarschuwingen en boetes

"Handhavers hebben mensen aangesproken op hun gedrag, hierbij zijn ook boetes uitgeschreven", stelt de gemeente in een reactie. "In totaal zijn er dit weekend door handhavers van de gemeente 21 mensen mondeling gewaarschuwd, 58 schriftelijke waarschuwingen uitgegeven en zes mensen beboet.
Gisteravond ontstond ook een grote samenscholing in het Griftpark, waarbij politie optrad. "Dit gedrag van de jongeren is natuurlijk absoluut niet te tolereren", aldus de gemeente. "De komende drie weken moeten we allemaal, hoe moeilijk ook, onze verantwoordelijkheid nemen. Dit virus kunnen we alleen stoppen als we het samen doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.