RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Christelijk College Zeist zet UU-student voor de klas: 'Het is ons heel wat waard dat dit een succes wordt'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De letter r zit weer in de maand en iedereen weet wat dat betekent: een periode van snotteren breekt aan en als je een beetje pech hebt, krijg je ook nog de griep. En dat allemaal is tijdens de coronacrisis al helemaal geen handige combinatie, zeker niet in het onderwijs.

Om lesuitval zoveel mogelijk te beperken heeft het Christelijk College in Zeist iets nieuws opgevat: studenten van de Universiteit Utrecht zijn ingevlogen om voor de klas te staan. Niet om les te geven, maar om de docent te ondersteunen die vanuit huis les geeft.

"Thuisscholing is voor het Christelijk College Zeist ingewikkeld. Het is een vmbo-school en we hebben voor de vakantie gemerkt dat kinderen graag willen leren maar dat het sociale contact ook belangrijk is. Het helpt mee om te kunnen komen tot leren", aldus directeur Dik van Donselaar.

Pittige klus
Hoe lang de school van deze opzet gebruik gaat maken is nog niet duidelijk. Van Donselaar: "Het hangt er ook een beetje vanaf hoe lang alle studenten van de universiteit gezond blijven."

De student heeft dus vooral als taak om de leerlingen bij de les te houden en ervoor te zorgen dat ze meedoen. Een pittige klus, maar niet onmogelijk denkt Van Donselaar. "Het is ook het meeste onderschatte stukje als je niet in het onderwijs zit. Aan de andere kant staat zo'n student niet alleen. Er zijn altijd collega's daar om heen en we zullen natuurlijk zorgen voor goede begeleiding. Het is ons ook heel wat waard dat dit een succes wordt."

Voorlopig zijn er drie studenten ingeroosterd die de docenten van het Christelijk College gaan helpen. De school zou er graag nog meer inzetten maar dat is financieel niet haalbaar.

CCZ over inzet UU-studenten: "Het is een pittige klus"


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -