Utrechtse Vakantiebeurs verschuift volgend jaar naar april vanwege coronavirus

De Vakantiebeurs tijdens de 50e editie, afgelopen jaar.
De Vakantiebeurs tijdens de 50e editie, afgelopen jaar. © Jaarbeurs
UTRECHT - De Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar begin april. Dat is in overleg met de reissector vanwege de verwachting dat consumenten wegens het coronavirus ook in 2021 hun vakantie later gaan plannen dan gebruikelijk.
"We zien allemaal dat reizen in coronatijd heel anders is, maar de behoefte om op pad te gaan is onveranderd groot bij mensen", zegt Karin Lodewijks van de Vakantiebeurs. "Tegelijkertijd zien we dat mensen dit jaar langer wachten met boeken en we verwachten dat dat ook volgend jaar nog zo zal zijn. Om die redenen hebben we besloten de beurs te verplaatsen."
De beurs wordt nu gehouden van 8 tot en met 11 april.

Beurs anders door corona

De Vakantiebeurs vond in januari voor de 50e keer plaats. Jaarlijks trekt het evenement meer dan 100.000 bezoekers en meer dan 1100 exposanten.
"We verwachten dat de beurs er in 2021 als gevolg van de coronamaatregelen anders uit zal zien dan voorgaande jaren, maar het bezoek kan juist daardoor veel persoonlijker worden, met meer ruimte voor een reisadvies op maat", aldus Lodewijks.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.