Cabaretière Kiki Schippers spaart zichzelf niet in nieuwe voorstelling in thuisstad Woerden

WOERDEN - Multitalent Kiki Schippers staat 17 oktober op het toneel van theater het Klooster met de try-out van haar nieuwe voorstelling MEER. De voorstelling gaat over de gulzigheid van het leven. Kiki en haar generatie zijn grootgebracht met die gulzigheid. De drang naar alsmaar meer, het gevoel altijd te moeten leven alsof het je laatste dag is. Kiki verwerkt haar gevoelens en gedachten in een voorstelling met scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem doen de rest.
Cabaretière Kiki Schippers koos thuisstad Woerden voor haar try-out
Theater het Klooster is de plek waar het voor Kiki allemaal begon, op zolder, waar ze als klein meisje theaterles kreeg. De Woerdense heeft zich in de jaren ontpopt tot een succesvol cabaretière en liedjesschrijver. In 2020 werd ze voor de 4e keer in 5 jaar tijd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de prijs die ze in 2017 won met 'Er Spoelen Mensen Aan'.
Kiki Schippers hangt in theater het Klooster aan de wall of fame
Kiki Schippers hangt in theater het Klooster aan de wall of fame
De liedjes die Kiki maakt gaan vaak over een actueel onderwerp. Ze kan als geen ander in no-time een scherpe of grappige tekst schrijven en dat lied dezelfde avond live zingen. Ze maakt bijvoorbeeld liedjes voor het televisieprogramma De Vooravond op NPO1. Dan wordt ze rond drie uur in de middag gebeld met de vraag of ze een liedje wil maken over een bepaald onderwerp.
Mijn hoofd is dan een soort atoombom die afgaat in je hoofd. Totale chaos en 100.000 ideeën en dan moet je het maar op papier gaan zetten. Ik vind dat wel leuk. Daar zit ook de kunst als cabaretier in, om dat voor elkaar te krijgen
Kiki Schippers
Kiki staat met haar try-out voorstelling 17 oktober in theater het Klooster in Woerden en 30 september in het Schiller Theater in Utrecht. Kijk voor de hele speellijst op haar website.
Kiki Schippers speelt en zingt een lied
Kiki Schippers speelt en zingt een lied
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.