Lyvore stopt met huishoudelijke hulp aan ouderen in Soest en Baarn, 130 banen op de tocht

© Pixabay
BAARN/SOEST - Ouderenzorginstelling Lyvore zet een punt achter de huishoudelijke zorg aan cliënten in Baarn en Soest. De organisatie vindt dat de dienstverlening niet meer bij het bedrijf past en zoekt een andere instelling die het werk en de betrokken medewerkers wil overnemen.
Bij Lyvore leveren op dit moment 130 medewerkers huishoudelijke hulp aan ruim 800 mensen in Baarn en Soest. Nu Lyvore gaat stoppen met het leveren van de huishoudelijk zorg, verkeren ze in onzekerheid over hun arbeidscontracten.
De bedoeling is dat Lyvore vanaf april de cliënten in overleg met de gemeenten Soest en Baarn overdraagt aan een andere zorgaanbieder. Als de medewerkers mee gaan in de overdacht kunnen cliënten hun eigen hulp in de huishouding houden. Het personeel heeft vorige week maandag een toelichting op het besluit gekregen. De betrokken ouderen zijn daarna per brief geïnformeerd.
Lyvore laat RTV Utrecht weten dat ze hulp in het huishouden altijd als waardevolle bijdrage aan ouderen heeft gezien. Toch kiest de zorgorganisatie ervoor om uiterlijk in juni volgend jaar de diensten te stoppen en zich te richten op de kernactiviteit: professionele verzorging en verpleging. In een brief aan het personeel schrijft Lyvore dat het bieden van huishoudelijke hulp "organisatorisch en financieel niet meer mogelijk is".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.