RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook Diakonessenhuis Utrecht opent weer speciale afdeling voor coronapatiënten

UTRECHT - Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft een aparte afdeling ingericht voor patiŽnten met covid-19. Daar liggen op dit moment negen mensen geÔsoleerd. Twee andere coronapatiŽnten liggen op de intensive care.

Op een zogenoemde 'cohortafdeling' kunnen patiŽnten efficiŽnter worden behandeld, laat woordvoerder Arian Kuil weten. "Als je bijvoorbeeld bij een patiŽnt naar binnenloopt moet je je eerst ontsmetten en pak je nieuwe beschermingsmiddelen. Als je de kamer verlaat ontsmet je je opnieuw. Wanneer ze bij elkaar op een gang liggen scheelt dat veel beschermingsmiddelen."

Het Diak zou officieel pas bij veertien covid-patiŽnten een geÔsoleerde afdeling openen, maar besloot gisteravond al van start te gaan. "We zien het aankomen", zegt Kuil. "We hebben meerdere patiŽnten met een coronaverdenking binnengekregen die nog getest worden. Verder zien we de druk op de ziekenhuizen toenemen en de landelijke en regionale cijfers stijgen."

Ook andere ziekenhuizen in de provincie Utrecht hebben cohortafdelingen in gebruik genomen. Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is donderdag van start gegaan, net als afgelopen voorjaar tijdens het hoogtepunt van de eerste coronagolf. Daar worden acht patiŽnten verzorgd, en daarnaast liggen er nog twee op de intensive care. Het UMC Utrecht richtte een week geleden al een geÔsoleerde afdelingen in.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -