Politie toont 'voetenfreak' die meisjes lastigvalt zonder blur, man loopt nog vrij rond ondanks tips

SOESTERBERG - De 'voetenliefhebber' die jonge meisjes in de provincie Utrecht heeft lastiggevallen, heeft zich niet gemeld na de dringende oproep die de politie vorige week deed in Bureau Hengeveld.
Na de uitzending zijn wel twee tips binnengekomen, maar die hebben niet naar de verdachte geleid. De man werd vorige week nog onherkenbaar getoond, maar vandaag heeft de politie de blur verwijderd in de hoop dat hij alsnog wordt herkend of zich komt melden.
Naar deze man is de politie op zoek.
Naar deze man is de politie op zoek. © Politie
De man heeft een opvallende belangstelling voor blote voeten van jonge meisjes. De verdachte is woensdagavond 2 september gefilmd door een bewakingscamera in Soesterberg. Op de Christiaan Huygenslaan rende hij rond 19.30 uur achter een meisje van 7 aan. Zij fietste na het spelen bij een vriendinnetje in de buurt naar huis.
De man sprak haar aan en vroeg de weg. Hij vertelde ook dat hij pedicure was en vroeg of hij een foto mocht maken van haar blote voeten. Het meisje weigerde en fietste snel naar huis. Daar vertelde ze over het voorval aan haar ouders.
De politie neemt de zaak hoog op en spreekt van een 'inbreuk op de lichamelijke integriteit'. Vandaag werd in Bureau Hengeveld de hele opname uit Soesterberg getoond en dus zonder blur.
'Voetenfreak' rent achter meisje aan in Soesterberg
Bij de politie zijn soortgelijke meldingen binnengekomen uit IJsselstein, Utrecht, Nieuwegein en Gorinchem. In sommige gevallen hebben de meisjes gehoor gegeven aan het verzoek om hun voeten te tonen. De doorgegeven signalementen van de man komen op sommige punten overeen. Het zou kunnen dat het in alle gevallen om dezelfde verdachte gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.