Zwaargewond slachtoffer verkeersruzie Kanaalstraat: 'Ik kan niets meer bereiken in mijn leven'

UTRECHT - "Op zo'n jonge leeftijd heb ik mijn hele toekomst kapot zien gaan", zegt het 22-jarige slachtoffer van een ernstige mishandeling in Utrecht. Na bijna vier maanden zijn de politie en het Openbaar Ministerie (OM) nog altijd op zoek naar de daders. Deze week werd bekend dat het OM daarbij 7500 euro aan tipgeld uitloofde.
De mishandeling vond plaats op zondag 14 juni rond 03.00 uur. Het slachtoffer reed met twee vrienden over de Kanaalstraat, als plotseling een stilstaande Volkswagen Polo de weg verspert. De Peugeot waar het slachtoffer in rijdt, kan er niet goed langs.

'Rijd even normaal!'

"Hij blokkeert de weg en gaat gewoon niet aan de kant", zegt het slachtoffer. Hij spreekt voor het eerst over zijn mishandeling in Opsporing Verzocht. Juist als hij er met zijn Peugeot langs wil, komt de auto in beweging. Maar vervolgens stopt de Polo een tweede keer. "Ik stapte uit en vroeg: waarom doe jij zo? Rijd even normaal!"
Slachtoffer verkeersruzie doet zijn verhaal in Opsporing Verzocht
Wat lijkt op een eenvoudige verkeersruzie, gaat daarna helemaal mis. "Hij ging mij uitschelden en daarna begon de ruzie." Het loopt uit op een vechtpartij. Ondanks het nachtelijke tijdstip komen er al snel twintig personen rond de drie vrienden te staan die ook beginnen te vechten.
Uit die groep stapt een man vervolgens in de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer probeert te voorkomen dat deze man er met zijn auto vandoor rijdt door het raam vast te houden. "Ik dacht dat hij ging stoppen, maar hij ging juist harder rijden", vertelt het slachtoffer.
Daarna remt de man plotseling, waarna het slachtoffer met grote snelheid tegen een fietsenstalling wordt aangeslingerd. De autodief laat het slachtoffer aan zijn lot over en rijdt verder de Kanaalstraat af. Daarna slaat hij de Palembangstraat in, waar hij de auto achterlaat en verdwijnt.
Ik heb 33 breuken in mijn hoofd
Slachtoffer

Negentien dag in coma

Het slachtoffer weet daarna nog zijn moeder te bellen, maar kan vervolgens niet meer praten. Hij raakt buiten bewustzijn en wordt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar vecht hij voor zijn leven en wordt hij negentien dagen lang in coma gehouden.
Vier maanden later revalideert hij nog altijd. Hij kan alleen nog maar kleine stukken lopen en is aan één oog blind. "Ik heb 33 breuken in mijn hoofd. Ik heb heel veel last van mijn ogen en heb hoofdpijn." Hij moet nog meerdere operaties ondergaan, onder meer omdat zijn schedeldak weg is. Zijn werk en opleiding is hij kwijt. "Ik kan nu niets bereiken in mijn leven."
Bureau Hengeveld besteedde deze week uitgebreid aandacht aan de zaak en heeft ook signalementen verspreid van drie van de verdachten. Tips over deze zaak kunnen worden gemeld bij de politie via het nummer 0800 6070 of anoniem via 0800 7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.