RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweespalt in Ameide na kroegsluiting door overtreding coronaregels


AMEIDE - Ameide baalt van de sluiting van een café en een restaurant in het dorp. Die moesten voorlopig dicht, omdat klanten zich niet aan de corona-regels hielden. De ene helft van Ameide vindt het een goed besluit, de andere helft niet.

Barbara Versluis en Silvia Kooijmans zijn nu een crowdfundingsactie begonnen, ook al lopen ze zelf de deur van Café Joep niet plat. "Dit is vooral een plek voor de jeugd. Zij komen hier samen. 'Joepie' kent de kinderen bij naam, als ze dan uitgaan is dat wel een veilig gevoel", zegt Silvia. De twee vrouwen vinden het onterecht dat de zaken dicht moesten. "Het gaat er in veel andere kroegen in de gemeente een stuk slechter aan toe. Ze meten met twee maten."

Kroegsluiting door corona splijt Ameide


Voor en tegen
In het kleine winkelcentrum van Ameide zijn de reacties wisselend. "Het blijkt dus dat ze de maatregelen niet hebben nageleefd. Wat mij betreft is het daarom een goed besluit van de burgemeester," aldus een voorbijganger. "Ik las in de krant beide kanten van het verhaal en er is voor allebei wat te zeggen."

Crowdfunding
Silvia en Barbara zijn het daar niet mee eens. "Het lijkt wel alsof de gemeente het op Joep gemunt heeft. In het verleden was dit een café waar nog wel eens iets gebeurde dat het daglicht niet kon verdragen. Nu is dat niet meer zo." Joep begon anderhalf jaar geleden met dit café. De dames willen hem met de actie een hart onder de riem steken. Barbara: "Hij heeft gewoon lopende kosten en geen inkomsten, we willen hem helpen." Silvia valt haar bij: "Er is al zo weinig te doen voor de jeugd in het dorp. Dit willen we behouden." Inmiddels is er ruim duizend euro opgehaald.

Contact
De gemeente laat weten dat er inmiddels contact is met Joep. Het plan van aanpak dat is ingeleverd is niet helemaal in orde, zegt de gemeente. Maar daar werken ze nu samen aan. Zodra dat het geval is mogen het café en de grillroom weer open.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -