RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie pakt jongeren met illegaal vuurwerk in Wilnis

WILNIS - Jongeren hebben gisteravond met illegaal vuurwerk voor enkele flinke knallen gezorgd in Wilnis. De politie heeft de daders direct in de kraag gegrepen.

Het nog niet afgestoken vuurwerk werd direct in beslag genomen. Bij een huiszoeking werden nog meer verboden knallers gevonden. Die zijn ook in beslag genomen.

De boetes voor het afsteken van illegaal vuurwerk kunnen flink oplopen: namelijk zo'n 400 euro per knaller. Ook waarschuwt de politie dat jongeren die zulk vuurwerk afsteken mogelijk in de toekomst geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanvragen. Dat kan problemen opleveren bij het vinden van een baan of stage.

De wijkagent van Wilnis is helemaal klaar met illegaal vuurwerk. "Regelmatig krijg ik mensen aan de telefoon die aangeven dat hun hond niet meer naar buiten durft", schrijft hij op Instagram. "Er zijn zelfs mensen die medicatie aan hun dieren moeten geven om ze rustig te maken."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -