Gemeente Utrecht tevreden over nachtelijke afsluiting parken

© Twitter Gemeente Utrecht
UTRECHT - De nachtelijke afsluiting van de drie Utrechtse parken is soepel verlopen. Volgens de gemeente hield bijna iedereen zich aan het gebiedsverbod in het Griftpark, het Wilhelminapark en Lepelenburg.
Utrecht besloot maandag dat de drie parken de komende tijd dicht moeten tussen 22.00 en 6.00 uur. Dit om te voorkomen dat jongeren er samenkomen en corona verspreiden. Vannacht was de eerste sluiting.
Het was heel rustig, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dat komt mogelijk ook door het slechte weer." Handhavers van de gemeente hebben twee mensen een waarschuwing gegeven omdat ze toch in een van de parken liepen. "Maar het leek erop dat zij zich van geen kwaad bewust waren", zegt de woordvoerder.
De gemeente hoopt dat het ook de komende weken rustig blijft in de parken. "We gaan nu een paar stapavonden in, dus we houden het goed in de gaten."
Handhavers van de gemeente en de politie hebben een beetje geschoven in hun diensten zodat ze het Griftpark, het Wilhelminapark en Lepelenburg de komende tijd iets beter in de gaten kunnen houden. "Ook kijken we naar het eventuele verplaatsingseffect. We willen voorkomen dat het probleem verplaatst naar een andere plek."
De parken worden niet fysiek afgesloten met bijvoorbeeld een lint of hekken. Volgens de gemeente is desalniettemin behoorlijk duidelijk dat het 's avonds laat en 's nachts verboden terrein is. Er staan mobiele tekstkarren en waarschuwingsbordjes. Ook zijn er wijkberichten verspreid en is de afsluiting van de parken uitvoerig gecommuniceerd via social media. "Bovendien komen er vandaag nog negen extra tekstkarren bij."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.