RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topkok Vito Reekers opent nieuw restaurant in gerenoveerd Polman's Huis in Utrecht


UTRECHT - Het is als een transfer van een topvoetballer van de ene topclub naar de andere. Een top-kok die in een nieuw restaurant aan de slag gaat. Vito Reekers leerde het vak in Karel V, één van de top hotel-restaurants in de stad Utrecht. Nu heeft Reekers zijn eigen project: Hemel & Aarde in het geheel gerenoveerde Polman's Huis.

 Het Polman's Huis in Utrecht Het Polman's Huis in Utrecht | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Een voetbaltrainer zou er de zenuwen van krijgen, als vlak voor de wedstrijd zijn hele team nog verbouwd wordt. Maar Reekers is de rust zelve als daags voor de opening de bouwvakkers nog in alle hoeken van het pand aan het boren zijn.
Het Polman's Huis dateert uit 1865. Het was toen een herensociëteit. Later werd het een verenigingshuis. Daarna was het 30 jaar lang een grand café-restaurant. De eigenaar was horeca-ondernemer Kees Eijrond, die destijdds ook de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht omtoverde tot een grand-café.

Het kenmerkende pand aan de Keistraat in Utrecht was in zeer slechte staat maar is recent uitgebreid gerenoveerd. Het Polman's Huis kon ook tijdens de verbouwing op veel belangstelling rekenen.

Deze avond moet hij al scoren, het restaurant draait een try-out met genodigden. En terwijl het hotelpersoneel sjouwt met dozen, met daar in de nieuwe dekbedden, en een techneut televisies ophangt, staat Reekers rustig in de keuken. "De keuken is vandaag voor het eerst in gebruik. De verbouwing is voor 95% klaar, en de puntjes moeten nog op de i gezet worden."

Topkok Vito Reekers opent restaurant in gerenoveerd Polman's Huis in Utrecht


Het concept in het Polman's Huis heeft alles in zich om een succes te worden, maar dan wel voor mensen met een ruim budget. Een menu kost rond de 60 euro, en dat is nog zonder drank. Het kan ook goedkoper, in het bar-gedeelte met hapjes of a la carte.

"We gaan een ode brengen aan de seizoenen. Het restaurant gaat met die seizoenen meebewegen. De nadruk komt te liggen op groentebereidingen, en die vullen we aan met vlees en vis." Wie aanschuift krijgt zes gangen voorgeschoteld. Op verzoek kan er nog een zevende gang met kaas tussendoor geserveerd worden.

 Reekers wil in zijn restaurant een ode aan de seizoenen brengen Reekers wil in zijn restaurant een ode aan de seizoenen brengen | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Hotel
Naast het restaurantgedeelte is er ook een hotel in het Polman's Huis. Daar is de afgelopen vier jaar hard aan gewerkt. Eerst moest een concept bedacht worden, vervolgens moesten er partners worden gevonden, en toen is er nog twee jaar verspijkerd aan het gebouw.

We zijn niet bezig met een ster, we zijn vooral bezig om het Polman's Huis terug te geven aan de stad Utrecht."
Vito Reekers (Restaurant Hemel & Aarde)

Net als Hemel & Aarde richt het hotel zich op het hogere segment. Het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk de bruidssuite, met een vide. En op die vide staat een losstaand ligbad, voor twee personen uiteraard. Als je in bad ligt, kijk je uit over de daken van de stad en zie je de Domkerk en Domtoren, nu nog verpakt in steigers.

Stefanie Bolk is op het allerlaatste moment ingevlogen als hotelmanager. Eén van de partners in het project haakte een maand voor de opening af. Bolk loopt trots door de gangen en geeft hier en daar aanwijzingen.

 Ook het hotel richt zich op het hogere segment Ook het hotel richt zich op het hogere segment | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

"Utrecht is toe aan een hotel-restaurant in het hogere segment. En net als het restaurant moet hotel The Nox het beste worden dat Utrecht te bieden heeft." Het gebouw is een mix van oud en nieuw. De grandeur van het Polman's Huis is gecombineerd met moderne architectuur. "We hebben de biljartkamer verbouwd tot open keuken. Daar gaat Vito straks de sterren van de hemel koken."

Cup met de grote oren
Over twee weken moet het vernieuwde Polman's Huis echt open voor het publiek. En dan is het te hopen dat er snel een inspecteur van de vermaarde Michelingids langs komt. Want kok, pand en concept hebben alles in zich om de zo begeerde ster in de wacht te slepen. Je ziet aan alles dat Reekers graag een ster zou krijgen. Maar de top-kok er naar vragen mag eigenlijk niet.

 Hotel-restaurant in Polman's Huis Utrecht Hotel-restaurant in Polman's Huis Utrecht | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Als hij een Michelinster een 'kers op de taart' noemt, grijpt een communicatiemedewerker in. Het officiële standpunt wordt vervolgens: "We zijn niet bezig met een ster, we zijn vooral bezig om het Polman's Huis terug te geven aan de stad Utrecht". Dat zou een voetbalcoach toch anders formuleren: "Wij gaan voor niets minder dan de cup met de grote oren".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -