RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verzet in Bunnik: 'Waarom bouwen langs Kromme Rijn als je een weiland hebt voor honderden huizen?'


BUNNIK - In Bunnik rijst verzet tegen de bouw van 45 huizen langs de Kromme Rijn. De gemeente heeft honderden woningen gepland in het weideland buiten Odijk. Veel inwoners vragen zich af waarom het groene gebied bij de rivier nu ook nog geofferd moet worden.

 Rob Zakee bij de Kromme Rijn. Rob Zakee bij de Kromme Rijn. | Foto: RTV Utrecht

Voormalig wethouder Rob Zakee voert actie tegen het project ten noorden van Bunnik dat De Hoenderik is genoemd. Hij heeft inmiddels 1900 medestanders bereid gevonden om een petitie te ondertekenen. "Toen ik nog in de politiek zat zei ik het ook al: daar moet je niet bouwen. Wij zijn helemaal niet tegen woningbouw uiteraard, want de regio heeft een grote vraag. Volgens ons kan dat op een andere plek veel beter."

Petitie tegen bebouwen van Kromme Rijn bij Bunnik


In de gemeente Bunnik is sinds 2011 sprake van ontwikkeling van het gebied de Hoenderik. Agrarische grond moet plaatsmaken voor woningen en natuurontwikkeling. Tegenstanders willen dat het blijft zoals het is met rust voor de natuur. De discussie is vorig jaar opgelaaid omdat de plannen voor gebiedsontwikkeling weer uit de kast kwamen.

"Ook omdat we er al tien jaar mee bezig zijn", zegt wethouder Ali Dekker. "Het wordt tijd dat er gewoon een keer helderheid komt: gaan we hier nu wel of niet iets doen? En ik vind ook dat je het zorgvuldig moet afwegen. En daarom is het bijzondere van dit project dat er niet zomaar wat gebouwd wordt maar dat er een deel van de opbrengst juist wordt gebruikt wordt om de natuurwaarde te versterken."

Vanaf vanavond zijn de bouwplannen in te zien. De petitie van de tegenstanders wordt aan het gemeentebestuur overhandigd.

 "Volgens ons kun je veel beter op een andere plek bouwen." | Foto: RTV Utrecht / Jiri Glaap


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -