RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boa's slaan alarm om messen en agressie in de trein: 'Meestal jonge gassies'

UTRECHT - Zo'n 650 handhavers van de NS hebben de directie een brandbrief geschreven. De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) vinden de aanwezigheid van steekwapens in de trein en de toenemende agressie van passagiers alarmerend. Ze vragen in de brandbrief opnieuw om een wapenstok als uitbreiding van hun uitrusting.

De brief is verstuurd door de afdeling Veiligheid en Service waar de NS-boa's onder vallen, schrijft Trouw. Volgens V&S worden de laatste tijd regelmatig wapens gevonden als de handhavers reizigers fouileren. Ook wijst ze op een toename van agressief gedrag en duurt het langer voor de politie te hulp schiet.

Vakbond BOA-ACP herkent het probleem. Kaderlid Steef Danse zegt in Trouw dat hij bij zijn werk als V&S'er en als voorzitter van Veiligheid en Service genoeg hoort. Volgens hem gaat het om "jonge gassies tot een jaar of 25" die messen bij zich dragen. Hij typeert ze als "vertegenwoordigers van de rapcultuur." In zijn ogen zijn het geen typische scholieren of studenten, hoewel tientallen scholen dit jaar alarm sloegen over het messenbezit onder leerlingen.

De NS zegt geen overzicht te hebben van de hoeveelheid wapens die zijn aangetroffen. Wel staat vast dat vorig jaar zeventien keer een personeelslid met een wapen werd bedreigd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -