Sous-chef Yentl (20) doet mee aan 'Olympische Spelen onder koks'

LINSCHOTEN - De 20-jarige sous-chef Yentl van Gilst gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van 's werelds meest prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. Zij zal chef Marco van der Wijngaard bijstaan van het gerenommeerde restaurant 't Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Ze mogen het Europese culinaire strijdtoneel in Estland betreden, omdat ze de Nederlandse finale hebben gewonnen. In Estland zullen 24 landen strijden voor een plekje in de wereldfinale in 2021 in Lyon.
Jonge sous-chef Yentl kookt op topniveau
Bocuse d'Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d'Or-titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. Yentl is dus trots dat ze mag meestrijden. Zij is bij chef Marco in de leer gegaan en al snel bleek dat de twee uitstekend konden samenwerken. Marco, die vaker aan kookwedstrijden mee doet, vroeg Yentl daarom hem te assisteren tijdens de wedstrijden.
En die vijf uur heb je wel nodig want alles moet van het begin tot en met het uitserveren helemaal bereid worden.
Yentl van Gilst
Chef Marco en sous-chef Yentl trots na winnen Nederlandse finale
Chef Marco en sous-chef Yentl trots na winnen Nederlandse finale
Na het winnen van de Nederlandse finale brak een tijd van trainen aan. Elke week oefenen ze het vlees en vis gerecht dat ze tijdens de Europese finale zullen maken. Het is belangrijk om goed op elkaar ingespeeld te zijn, zodat precies duidelijk is wie wat doet, want in vijf uur tijd moeten de gerechten klaar zijn.
Sous-chef Yentl aan het koken
Sous-chef Yentl aan het koken
Yentl ziet de finale in Estland met vertrouwen tegemoet, want ze weten precies wat ze moeten doen. Al is het wel spannend, want het moet wel goed gaan en je weet niet want de concurrenten doen.
Het gerechtje dat Yentl maakte tijdens de opnames
Het gerechtje dat Yentl maakte tijdens de opnames
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.