RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse dj wordt faalkundige: 'Als je niet perfect hoeft te zijn, geeft dat ruimte'


UTRECHT - Jarenlang stond Remko van der Drift op de podia van de Nederlandse clubs. Maar voormalig dj Drifter maakte een omslag in zijn leven: hij richtte het Instituut voor Faalkunde op en werd life-coach. Als faalkundige, zoals hij het zelf noemt.

Remko merkte in het verleden dat het optreden voor een grote groep mensen niet vanzelf ging. Ondanks zijn plezier in het werk was hij bang om het podium op te stappen. De angst om te falen weerhield hem er bijna van om door te gaan. Maar langzaam ontdekte hij manieren om er mee om te gaan.

Utrechtse dj is faalkundige: 'Als je niet perfect hoeft te zijn, geeft dat ruimte'


De belangrijkste les was de angst gewoon te laten bestaan en het falen te omarmen. "Nog steeds vind ik heel veel dingen, zoals voor een groot publiek staan, heel spannend. Maar ik voel echt, dat als je minder bang bent om het fout te doen, als je niet perfect hoeft te zijn, dan geeft dat ruimte om wel al die spannende dingen te doen."

Inmiddels geeft Utrechter Van der Drift lezingen en schrijft hij boeken. En om de presentatie van zijn derde boek 'Proberen lukt altijd' luister bij te zetten, mocht hij van TivoliVredenburg een faal-avond programmeren. Hij nodigde artiesten en andere faalkundigen uit.

Gelukkig gaat niet alles goed op de avond van zijn boekpresentatie en ook tijdens het interview wordt er flink gefaald.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -