RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hongerstaker belandt in ziekenhuis bij actie tegen Samen Veilig in Amersfoort

AMERSFOORT - Een man uit Amersfoort is woensdag met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij onwel was geworden tijdens een hongerstaking bij het gemeentehuis. Hij protesteerde daar al weken uit onvrede over het optreden van de jeugdbescherming. Hij ligt in een vechtscheiding en zijn ex-vrouw frustreert volgens hem de omgangsregeling met zijn kinderen.

Woensdag belde een medewerker van de gemeente de ambulancedienst nadat de man op de grond was gaan liggen. De ambulance bracht de man naar het ziekenhuis, waar geconstateerd werd dat hij onderkoelingsverschijnselen had. Nadat hij weer was opgewarmd, mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Kinderen
De man vraagt al langere tijd aandacht voor zijn verhaal en benaderde ook RTV Utrecht. Hij noemt het optreden van Samen Veilig Midden Nederland 'een schrikbewind'. Hij zegt dat hij van de rechter zijn kinderen twee dagen per week mag zien. Zijn ex-vrouw beweert echter dat hij haar bedreigt. Samen Veilig zou daarom de vrouw steunen en de kinderen bij hem weghouden. De man wil daarom graag dat er een andere gezinsvoogd komt, die meer naar de feiten kijkt.

Na zijn actie deze week is er schot in de zaak gekomen. Hij heeft eerder gesprekken gehad met burgemeester Lucas Bolsius en met Paul Janssen, de bestuurder van Samen Veilig. Deze week is er een bemiddelingspoging gestart tussen de man en Samen Veilig, zo zegt hij. Het resultaat is dat hij binnenkort zijn kinderen weer mag zien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -