Instellingen

Kort nieuws: Veenendaler vast na geven 'vinger'

REGIO - In Veenendaal is dinsdagochtend een man aangehouden omdat hij zijn middelvinger had opgestoken naar de politie. Omstreeks 11.30 uur reden agenten over de Rondweg West. Hier stond een 24-jarige Veenendaler. De man vond het nodig zijn middelvinger op te steken en te spugen op de grond. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.
* In Zeist zijn tien jongens opgepakt voor vernieling. De groep had zich misdragen in een voetbalkooi aan de Nijenheim. De jongens van 12 tot 15 jaar werd na een achtervolging aangehouden. De politie denkt dat er drie hoofddaders zijn en de zaak wordt verder onderzocht.
* Een brutale tasjesroof in Amersfoort. Een 39-jarige vrouw parkeerde haar auto op de Regenboog. Ze wilde net uitstappen toen het raam van de bijrijdersportier ineens werd ingeslagen. Vervolgens werd de tas die op de zitting lag, weggepakt. De politie is op zoek naar getuigen.
* Bij De Kinderboekenwinkel aan de Utrechtse Ganzenmarkt is brand gesticht. Vermoedelijk is er een brandend stuk papier door de brievenbus is gegooid. De politie heeft nog geen verdachten kunnen aanhouden.
* Nieuwegein krijgt er een toeristische attractie bij. Over twee weken vaart er een voetveer van de Museumwerf Vreeswijk naar de Prins Hendriklaan. Bezoekers varen ook langs de historische schepen aan de kade en is er een speciale wandeling uitgezet.
* In Hoogland-West wordt vanavond een informatieavond georganiseerd over de plannen voor een golfbaan in het dorp. De bijeenkomst is een initiatief van de SP. De komst van een golfbaan pakt volgens de tegenstanders slecht uit voor de flora en fauna in het gebied.
* In Wilnis is dinsdagmiddag een auto uit de bocht gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Veenweg. Een automobilist raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto liep veel schade op, maar er raakte niemand gewond.
* In Vianen wordt vandaag gestart met de sloop van finesscentrum Helsdingen. De gemeente wil op de locatie huizen gaan bouwen. De sloop van het fitnesscentrum liep eerder vertraging op, omdat er mogelijk vleermuizen in het gebouw zouden zitten.
* In Benschop is vannacht een auto in het water beland. De bestuurder (24) uit Leerdam verloor de macht over het stuur op het Boveneind Noordzijde en en reed de sloot in. Hij raakte licht gewond. De brandweer had grote moeite de auto uit het water te halen.
* Bij een ongeluk in Nieuwegein is een bromfietser gewond geraakt. De 58-jarige man werd op de Symfonielaan geschept door een auto. De bestuurder zag bij de gesloten brug de bromfietser over het hoofd toen hij afsloeg

U Vandaag, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.