RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Strafzaak moord Sabee uitgesteld door wisseling advocaat

DE MEERN - De strafzaak tegen Marcel D., hoofdverdachte van de moord op crimineel Wout Sabee in 2016, is uitgesteld. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten na aanvraag van de advocaat van D. Hij is pas onlangs de advocaat van de verdachte en heeft meer tijd nodig om het dossier te bestuderen en eventuele onderzoekswensen te bepalen. D. (37) wordt ook verdacht van een liquidatiepoging op Sabee in 2014 en het smokkelen van grote partijen drugs naar Engeland tussen 2013 en 2018. Hij ontkent alles.

Eerder werd D. verdedigd door Leon van Kleef, maar hij besloot recent niet verder te gaan met deze advocaat door de commotie rondom hem in het grote liquidatieproces Marengo. Het OM schilderde verschillende advocaten, onder wie Van Kleef, in het proces rond Ridouan T. af als loopjongens voor hun cliŽnten en bovendien zouden ze geheime informatie hebben gelekt. Van Kleef en zijn collega's ontkenden dit met klem.

De rechtbank had begrip voor het verzoek tot uitstel en besloot dat de verdediging tot 20 november de tijd heeft om eventuele nadere onderzoekswensen in te dienen. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak zijn voorlopig eind januari 2021 drie dagen ingepland.

Wout Sabee werd op 24 juni 2016 in De Meern doodgeschoten. Twee jaar daarvoor overleefde hij een aanslag op zijn leven. Er zijn inmiddels twee mannen veroordeeld voor deze poging. Sabee sprak voor zijn dood met justitie. Hij legde een reeks verklaringen af, met de afspraak dat deze pas openbaar mochten worden als hem iets zou overkomen. In deze zogenoemde kluisverklaringen wees hij naar D. als degene die verhaal kwam halen over een verdwenen partij drugs. D. zegt dat hij Sabee nooit heeft ontmoet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -