Bisschoppen dringen aan op maximaal 30 gelovigen

Archieffoto.
Archieffoto. © Caspar Huurdeman
UTRECHT - De bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland vragen de parochies en religieuze gemeenschappen zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen. Bedienaren en medewerkers vallen daar niet onder, maakte de kerk bekend.
De al bestaande maatregel om niet samen te zingen blijft van kracht. Aan de gelovigen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid, aldus de officiële website van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.
De rijksoverheid kwam op 5 oktober met het dringende advies het aantal bezoekers aan kerkdiensten substantieel af te schalen. Ook werd gevraagd mondkapjes te dragen en het zingen te beperken. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei toen dat kerken vrijwillig teruggaan naar dertig mensen per dienst.
Aanleiding daarvoor was de ophef over Staphorst waar bijeenkomsten waren met meer dan 600 mensen en waar uit volle borst en zonder mondkapjes werd meegezongen. Kerken in de regio Utrecht balen, zij hebben het gevoel dat ze gestraft worden voor het gedrag van de Staphorster kerken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.