RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tennistalent Guy den Ouden, van Parijs naar Amerika: 'Om mijn tennisdroom achterna te gaan'

1/2
MAARSSEN - Tennisser Guy den Ouden haalde deze week zelfs de nationale sportpagina's. De 18-jarige Maarssenaar bereikte in Parijs de halve finales van het juniorentoernooi van Roland Garros. Dat was sinds Thiemo de Bakker in 2006 geen enkele Nederlander meer gelukt.

Het was mijn eerste Grand Slam"
Guy den Ouden

Om zover te komen, schakelde Den Ouden onder meer Arthur Cazaux uit. De jonge Fransman, nummer vier van de wereld en in Parijs als tweede geplaatst, werd met twee keer 6-4 geklopt. In de kwartfinale volgde een zege in twee sets op een andere Fransman, Sean Cuenin. Het sprookje van de Maarssenaar eindigde in de halve finale. Den Ouden was niet opgewassen tegen de Zwitser Leandro Riedi en verloor met 6-3 en 6-1.

"Het is een prachtig toernooi geweest"


"Het is een fantastisch toernooi geweest. Op de dag zelf baalde ik wel dat ik verloren had", vertelt Den Ouden vanuit de trein onderweg naar huis. "Het was mijn eerste Grand Slam, het was een super ervaring. De eerste ronden had ik wel wat last van extra spanning, maar dat verdween."

Paplepel
Guy den Ouden komt uit een echte tennisfamilie, tennis werd hem met de paplepel ingegoten. Vader Arnoud was in zijn topdagen een categorie 2-speler, moeder Anne speelde in categorie 3. Hoewel Guy ook even voetbalde bij VV Maarssen en ook nog op judo zat, ging hij als kind al mee naar Luck Raeck, de vereniging waar hij en zijn ouders nog altijd lid zijn.

"Op een zeker moment koos hij voor tennis, dat vond hij toch het leukst", zegt vader Arnoud den Ouden. "Waarschijnlijk ook omdat hij daar het best in was."

Ik heb veel fysiek getraind"
Guy den Ouden over coronastop

De jonge Guy bleek inderdaad talentvol. Hij werd Nederlands kampioen in de categorie tot 16 jaar, en later ook in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Omdat hij in Nederland weinig concurrentie heeft, concentreert Den Ouden zich de laatste jaren op internationale jeugdtoernooien. In februari won hij voor het eerst, in Tunis. Het bezorgde hem een plek in de top-50 van de wereld, maar toen kwam corona.

"Dat was wel lastig in het begin, omdat de normale trainingsbasis wegviel", vertelt Guy den Ouden. "Maar ik heb veel fysiek getraind. En ik vond nog ergens een baantje waar ik andere spelers kon uitnodigen om te komen trainen."

Overstap naar senioren
In april 2021 wordt Guy den Ouden 19 en daarom mag hij vanaf januari geen jeugdtoernooien meer spelen. In Nederland traint hij nu regelmatig op het Nationaal Tenniscentrum al met de nationale toppers, Veenendaler Botic van de Zandschulp, Robin Haase en Jesper de Jong. Vanaf januari gaat dat veranderen.

De Maarssenaar gaat dan naar Amerika, college tennis spelen. "Om mijn tennisdroom achterna te gaan en daar nog beter te worden." Tot die tijd is het onduidelijk wat de planning is. "Ik heb me ingeschreven voor een paar toernooien, het is te hopen dat ze doorgaan."

Zijn vertrek naar de Verenigde Staten kost hem wel de deelname aan een belangrijk toernooi. "Ik word volgend jaar geen clubkampioen van Luck Raeck", klinkt het lachend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -