RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht naar hoogste risiconiveau vanwege hoge aantal coronabesmettingen

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is het aantal coronabesmettingen zo hard opgelopen, dat de situatie niet langer 'zorgelijk' is, maar 'ernstig'. Dat is het hoogste risiconiveau. Ook in de veiligheidsregio's Hollands Midden, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Holland Zuid is opgeschaald naar het hoogste risiconiveau.

De situatie in een regio wordt ernstig wanneer in een week tijd meer dan 150 op de 100.000 inwoners positief zijn getest, of als meer dan 10 procent van de uitgevoerde tests positief is. "Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie", legt de overheid uit op het coronadashboard.

De overheid heeft maanden geleden bepaald dat de alarmbellen afgaan wanneer een regio in een etmaal 7 positieve tests per 100.000 inwoners heeft. Dit wordt de signaalwaarde genoemd. De laatste keer dat een regio onder die grens bleef was vorige week zaterdag. Sindsdien zit elke regio elke dag boven die grens. aanstaande dinsdag is er naar alle waarschijnlijkheid een persconferentie, waarbij wellicht nieuwe maatregelen aangekondigd worden.

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -