RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Wijk bij Duurstede stuurt brief naar inwoners: 'Leef corona-afspraken na'

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - Burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede drukt de inwoners van haar gemeente op het hart zich aan de coronamaatregelen te houden. "Ik heb een brief gestuurd en gevraagd om mild te zijn naar elkaar, maar ook met de vraag om de afspraken te na te leven. Laten wij het goede voorbeeld geven."

Ook in Wijk bij Duurstede neemt het aantal besmettingen toe. "Afgelopen week telden we 39 besmettingen, de week daarvoor achttien en de week daarvoor vijftien. U ziet de stijgende lijn", zei de burgemeester vanochtend op Radio M Utrecht.

Burgemeester Iris Meerts vertelde vanochtend in het programma Utrecht is Wakker over corona in haar gemeente.


Meerts ziet niet per se iets in strengere maatregelen, die misschien morgenavond door het kabinet aangekondigd gaan worden. "Ik vind dat er op dit moment genoeg afgesproken is, ik denk dat we een heel eind komen als we ons met zijn allen gewoon aan die maatregelen gaan houden."
Morgenavond is er weer een nieuwe persconferentie van het kabinet. Volgens de NOS gaan er "zeker scherpere coronamaatregelen komen", maar hoopt de regering een lockdown te voorkomen. Vandaag geven deskundigen van het Outbreak Management Team advies daarover.
De burgemeester merkt dat er nog altijd mensen zijn die kritiek hebben op het beleid van de regering. "Daar hebben ze ook zeker niet altijd ongelijk in, maar wanneer mensen dat doortrekken naar de consequentie om de maatregelen niet meer na te leven, kan ik dat niet begrijpen." Om die reden plaatste Meerts onlangs een foto op haar Twitter-pagina met de hashtag 'ik doe wťl mee'.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -