RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koe in de sloot? Nieuw nummer brandweer voor niet-spoed

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer heeft vanaf vandaag een nieuw telefoonnummer voor niet-levensbedreigende situaties. Via 0900-0904 krijgen bellers contact met de regionale brandweer. In geval van nood is 112 uiteraard wel te bereiken.

Het nieuwe nummer is 24 uur per dag te bereiken, na het inspreken van de plaatsnaam word je doorverbonden met de regionale meldkamer. Het nummer is bedoeld voor situaties die geen spoed vereisen. Volgens de brandweer kan je dan denken aan een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan.

Met het nieuwe nummer hoopt de brandweer vooral alarmlijn 112 te ontlasten. En er zijn ook mensen die de brandweer niet durven te bellen als het niet spoedeisend is, zegt hoofd van de meldkamer Ellen van Stratum. "Terwijl iets wat niet spoedeisend is dat wel kan worden. Dus je ziet ergens rook en denkt: ik durf de brandweer eigenlijk niet te bellen want ik weet niet of er iets ergs aan de hand is. Nou via dit nummer kom je toch bij de brandweer terecht en kunnen we samen ontdekken of het toch nodig is om de brandweer te sturen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -