RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dit zijn de flitspalen in Utrecht die de meeste boetes opleverden

PROVINCIE UTRECHT - Net als vorig jaar is er veel geflitst in Nieuwegein op de Weg naar de Poort en in Stichtse Vecht op de N201. Maar ze hebben een geduchte concurrent: op de Beneluxlaan in Utrecht staat ook een veelflitser. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB.

Het gaat om cijfers van het tweede tertiaal: de periode tussen mei en september. Volgens het CJIB zijn er in Nederland in totaal 2.679.310 verkeersovertredingen geconstateerd. Dat is minder dan in dezelfde periode vorig jaar, maar wel meer dan in de eerste maanden van 2020. Dat heeft mogelijk te maken met corona: in maart riep de overheid immers op zoveel mogelijk thuis te blijven. Het werd daardoor rustiger op de weg en dat was ook te zien aan het aantal verkeersboetes.

In de provincie Utrecht werd het vaakst geflitst op het de N201 in Stichtse Vecht. De twee flitspalen daar zorgden gezamenlijk voor 17.496 bekeuringen. Op de Weg naar de Poort in Nieuwegein werd 7.240 keer geflitst, dat is minder dan op de Beneluxlaan in Utrecht: 7.647. Op de kaart hieronder zie je alle vaste flitspalen en hoeveel ze hebben geflitst.De trajectcontroles staan niet op bovenstaande kaart, maar zijn wel gebruikt. Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam werden tussen mei en september 171.088 bekeuringen uitgedeeld. Ook op de A12 rond Utrecht zijn veel bekeuringen uitgedeeld: 85.516.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -