RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Illegaal vuurwerk tussen postpakketten in Veenendaal

VEENENDAAL - Bij een distributiecentrum in Veenendaal is een postpakket met illegaal vuurwerk gevonden. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) trof bij een controle nitraten en andere explosieven aan.

De ILT meldt dat het pakket uit Polen besteld was door een particulier in Nederland. Vuurwerk per post verzenden is verboden en het onderschepte vuurwerk is ons land niet toegestaan. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het opgehaald en zal het vernietigen. De postpakketdienst zet de afzender op een zwarte lijst. De geadresseerde kan een proces-verbaal van de politie tegemoet zien.

Volgens de inspectie spelen webshops in Oost-Europa een grote rol bij het leveren van illegaal vuurwerk. Dat wordt vaak via internet besteld en opgestuurd met de post. De ILT controleert daarom het hele jaar door postpakketten en zet daarbij onder meer een hond in die vuurwerk kan ruiken.

Behalve het illegale vuurwerk vonden de inspecteurs tussen de postpakketten een luchtdrukpistool. Ook dat mag niet per post worden verstuurd. De politie heeft het wapen in beslag genomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -