RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Windmolens blijven optie rondom natuurpark Heuvelrug, ondanks verdere inperking

UTRECHTSE HEUVELRUG - De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt het gebied waar eventueel windmolens mogen komen nog kleiner. Gisteravond heeft de politiek wat aanpassingen aangebracht aan de energieplannen van wethouder Rob Jorg.

De molens mochten van de politiek al niet in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden geplaatst. De grenzen rondom dat gebied zijn gisteren met een omtrek van enkele honderden meters verder uitgebreid op voorstel van de VVD.

Dat plan gaat er vanuit dat er in de toekomst meer bos gaat komen rondom het park en voor de wieken is er daarom geen ruimte. Ook de Langbroeker Wetering, ten zuiden van Doorn, blijft buiten schot.

Niet uitgesloten
Tot het volledig uitsluiten van windmolens kwam het in de raad uiteindelijk niet. Het CDA en lokale partij BVH Lokaal heeft eerder opgeroepen om dat wel te doen, maar daar was geen meerderheid voor.

Het CDA stemde daarom alsnog in met de plannen. "We hadden liever 100% gezien, maar die meerderheid was er niet", aldus fractievoorzitter Peter Kranenburg die zijn politieke knopen telde. Van de beperkte ruimte die er nu nog is voor molens staat alleen nog een gebied langs de A12 bij Driebergen en Overberg op de kaart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -