Coronacijfers blijven stijgen, bijna verdubbeling besmettingen in provincie

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal positieve coronatests in de provincie Utrecht blijft stijgen, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het RIVM. In de provincie Utrecht zijn 4378 mensen de afgelopen week positief getest op het virus. Een week eerder was dat 2492. De stijgende lijn zet onverminderd door: twee weken geleden kwamen er 1620 besmettingen bij en die week daarvoor 1127.
Zeventien Utrechters zijn de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis in verband met corona. Dat is er een minder dan een week eerder. Afgelopen week overleden er drie Utrechters aan corona, een week geleden waren dat er vier. Sinds eind februari zijn er nu 460 mensen in de provincie overleden aan corona.
Op de kaart hieronder kan je per gemeente de ontwikkelingen van de afgelopen twee weken bekijken.
Zoals altijd kunnen de cijfers in werkelijkheid hoger liggen. Niet elke besmetting wordt immers met een test vastgesteld en vastgelegd. Ook komen een aantal gegevens vaak later binnen, zoals sterftecijfers en het aantal ziekenhuisopnames.
Ook gebeurt het dat mensen die overlijden aan corona niet positief zijn getest op het virus. Zij worden dan in de cijfers niet meegerekend. Het RIVM verwachtte op zijn vroegst deze week de eerste effecten van de maatregelen van vorige week te zien.

Landelijk

In de provincie Utrecht stijgt het aantal positieve tests harder dan gemiddeld in Nederland, maar ook in de rest van het land steeg het aantel bevestigde besmettingen hard. Landelijk kwamen er afgelopen week 43.903 positieve tests bij, een week eerder was dat 27.485.
Op dit moment liggen er in Nederland ruim 1400 coronapatiënten in het ziekenhuis, 112 meer dan maandag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van die patiënten liggen er 277 op de intensive care. "Het aantal opgenomen stijgt conform de verwachting. De grote toename in de Randstad noopt het LCPS tot verhoging van het aantal verplaatsingen naar andere delen van het land", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
De afgelopen week zijn 150 Nederlanders overleden, een flinke stijging ten opzichte van een week eerder, toen stierven er 89 mensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.