RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handbiker Tim wil voor het goede doel 500 km Pieterpad afleggen in twee dagen


VINKEVEEN - 500 kilometer afleggen, met een handbike, binnen 2 dagen. Tim de Vries uit Vinkeveen gaat die uitdaging aan. Eind oktober is hij van plan om het Pieterpad af te fietsen. Hij doet dat om geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation. "Voor paralympisch wielrennen heb je materiaal nodig. En het zou toch fantastisch zijn als kinderen een fiets zouden kunnen proberen en kijken of handbiken wat voor ze is."

 Handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen Handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

Zelf begint De Vries in 2010 te handbiken. Inmiddels is hij drie keer op een rij wereldkampioen op de weg. Maar voordat hij sportsucces mocht vieren overkwam hem een groot drama. In 1997 raakt hij bij een ongeluk op de trampoline een been kwijt. Na een korte carrière in de roeisport stort hij zich op het handbiken. "Via een beurs kwam het handbiken op mijn pad, ik probeerde het en werd er meteen enthousiast van."

Tokio
Dit jaar stonden voor De Vries de Olympische Spelen in Tokio op het programma, maar corona strooide roet in het eten. Toch blijft de Vinkevener positief. "Ik heb nu een jaar om nog ietsjes beter te worden."

Handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen gaat 500 kilometer binnen 2 dagen afleggen


Dagelijks traint hij nu voor een gouden medaille, hopelijk volgend jaar. "Als de kinderen naar school gaan, dan ga ik aan de slag. Elke dag, dat is het lot van een fulltime handbiker." En zijn doel op korte termijn is dus om de befaamde wandelroute het Pieterpad af te fietsen. Hij start op 31 oktober en hoopt dat mensen hem massaal sponsoren. "Het zou al hartstikke mooi zijn als ik 5000 euro ophaal, maar meer mag ook natuurlijk."

Positief
Ondertussen blijft De Vries positief in het leven staan "Aan negativiteit uit het verleden heb je niks. Met positieve dingen kun je verder in het leven. Dan gaan dingen op een gegeven moment ook lukken. Daar geloof ik absoluut in en dat houdt me scherp."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -