RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeybond beboet Kampong wegens slechte communicatie rond coronageval

UTRECHT - De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft Kampong een boete opgelegd van 500 euro omdat de club slecht heeft gecommuniceerd over de coronabesmetting van speler Jip Janssen. De international werd opgesteld in de wedstrijd tegen Tilburg, terwijl hij in afwachting was van de uitslag van een coronatest. De bond vindt dat Janssen in quarantaine had moeten zijn.

Volgens de bond had Kampong Tilburg direct moeten inlichten over de situatie. Nu kwam de besmetting pas een halve week later naar buiten, terwijl de Utrechters in de tussentijd alweer een wedstrijd hadden gespeeld. Dat wekte veel woede op bij de andere clubs in de hoofdklasse. Kampong heeft de boete geaccepteerd.

Test was uit voorzorg, Janssen had geen klachten
De problemen ontstonden toen Janssen in de rust van de wedstrijd Tilburg - Kampong, op 25 september, het bericht kreeg dat hij positief getest had op corona. Hij vertrok onmiddellijk naar huis. Dat hij ondanks de test wel mee had gespeeld, was volgens Janssen en Kampong te verklaren uit het feit dat hij geen klachten had, maar zich uit voorzorg had laten testen.

Naar de overtuiging van Kampong gold in het geval van Janssen de quarantaineplicht niet omdat hij zich preventief had laten testen. Hij had geen klachten, maar mensen met wie hij in contact was geweest waren wel postitief getest. Volgens Kampong is het maatschappelijk belang niet gediend bij het opwerpen van drempels voor het doen van preventieve testen.

De bond stelt dat haar regels niet voorzien in deze situatie, maar vindt wel dat Kampong na afloop van de wedstrijd beter had moeten communiceren over de kwestie. Kampong is het daarmee eens en heeft beloofd te zaak uitgebreid te evalueren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -