RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kermis in Nieuwegein heeft zijn laatste rondje al gedraaid

NIEUWEGEIN - Vanaf volgend jaar wordt geen kermis meer gehouden in Nieuwegein. Er kan geen geschikte locatie worden gevonden en volgens de gemeente loopt de populariteit van kermissen ook terug.

De kermis werd de laatste jaren gehouden in het stadscentrum op P-west City. Die locatie is niet meer beschikbaar vanwege de renovatie van het stadscentrum. Bij de zoektocht naar een alternatieve locatie is vooral gekeken naar het Merweplein, waar de kermis tot en met 2014 zijn tenten opsloeg. Die plek is volgens het stadsbestuur ''niet zichtbaar genoeg.''

Andere locaties in Nieuwegein zijn ook ongeschikt: die liggen nog minder centraal dan het Merweplein of er is te weinig parkeergelegenheid. Los daarvan constateert het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad dat de populariteit van de kermis al jaren niet overhoudt, een trend die in heel Nederland zichtbaar zou zijn. ''De consument gaat liever naar bijvoorbeeld een festival of een pretpark, waar het aanbod breder en aantrekkelijker is'', staat in de brief.

Financieel maakt het einde van het evenement nauwelijks verschil. Rond de eeuwwisseling had gemeente Nieuwegein een ton aan inkomsten uit de kermis maar daar is nog maar 4.000 euro van over.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -