RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote uitslaande brand in loods Veenendaal

VEENENDAAL - De brandweer in Veenendaal is vanochtend uitgerukt voor een uitslaande brand in een leegstaande loods aan de Industrielaan. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zijn meerdere eenheden uitgerukt en er werd opgeschaald naar 'grote brand'.

Het vuur brak rond 05.00 uur uit. Aanvankelijk had de brandweer moeite om het vuur te blussen. Een watertransportsysteem kwam ter plaatse waarmee een grote hoeveelheid water over grote afstanden getransporteerd kan worden. Brandweerlieden probeerden in eerste instantie te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen pand, daarna richtte de brandweer zich voornamelijk op het dak. Daarvoor werd een hoogwerker ingezet.

Inmiddels wordt er nageblust en dat gaat volgens de brandweer nog enige tijd duren. Niemand raakte gewond. Wel is er wat rookontwikkeling in de omgeving. "De rook stijgt op en die waait uit over het industrieterrein richting het spoor. Daar kunnen mensen wat last van hebben", meldt een woordvoerder van de VRU. De brandweer adviseert omwonenden om ramen te sluiten en de ventilatie in huis uit te schakelen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -