RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel politie naar Lunetten na nieuwe melding over mogelijke vrouwenbelager


UTRECHT - De politie is vannacht groots uitgerukt naar de Utrechtse wijk Lunetten. Twee vrouwen die door het Beatrixpark liepen waren benaderd door een man die aan het daderprofiel voldeed van eerdere incidenten, meldt de politie vanochtend.

"Daarna is er bij ons melding gedaan en zijn wij gaan zoeken in het park", meldt een woordvoerder van de politie. "Dit keer zijn er alleen geen strafbare feiten gepleegd." De verdachte zou zijn geschrokken en daarna op de vlucht zijn geslagen. De zoekactie in de omgeving leverde overigens ook niets op.

Veel politie naar Lunetten na nieuwe melding over mogelijke vrouwenbelager


De politieactie begon rond middernacht. Een vrouw die naar huis fietste, kreeg van agenten te horen dat de omgeving niet veilig was. Onder begeleiding van een politiemotor is zij naar huis gebracht. De recherche kwam ter plaatse om met agenten in de bossages aan de rand van het park te zoeken. Waarom dat gebeurde is nog onduidelijk.

De politie laat weten dit soort meldingen zeer serieus te nemen. "We doen er alles aan om de persoon te vinden die deze vrouwen heeft lastiggevallen om zo het veiligheidsgevoel te vergroten", aldus de politie.

 Agenten zoeken in de bossages bij het Beatrixpark. Agenten zoeken in de bossages bij het Beatrixpark. | Foto: Koen Laureij

Eerdere incidenten
Eind vorige maand werden twee vrouwen lastiggevallen in het Beatrixpark: eerst op maandag 21 september, daarna op 26 september. Bij dat laatste incident werd een vrouw mishandeld bij het Houtensepad. Het slachtoffer verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Ondanks de inzet van een helikopter, speurhonden en Burgernet werd de dader toen niet gevonden.

De politie waarschuwt vrouwen extra voorzichtig te zijn in het grensgebied en roept op samen te fietsen. "Wanneer ze een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval uiterlijke kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -