"Parkeerdruk Belletoren ongekend hoog"

UTRECHT - Als de plannen voor de Belle van Zuylen doorgaan, onstaat er een parkeerchaos in Leidsche Rijn in Utrecht. Dat vreest architect Ad van der Stok, die verbonden is aan het Belleberaad, een groep verontruste Utrechters.
Tijdens Raadsinformatieavond in het stadhuis in Utrecht werd donderdag over de plannen voor de Leidsche Rijn Centrum Noord gesproken, waar de Belle van Zuylen deel van uit moet gaan maken.
De critici zeggen dat er te weinig parkeerplaatsen bij de woontoren worden aangelegd. Daardoor zou een deel van Leidsche Rijn één grote parkeerplaats kunnen worden.
In de Belle van Zuylen moeten 1700 parkeerplaatsen komen, maar volgens Van der Stok is de vraag of automobilisten daar mogen of willen parkeren. Bovendien komt naast de Belle ook een nieuw ziekenhuis. De gemeente heeft overigens wel een extra parkeergarage in de buurt ingepland.

TERRORISME

Behalve de parkeerdruk, vrezen de insprekers ook dat de geplande wegen rondom de Belle van Zuylen niet groot genoeg zijn om het verkeer niet aan te kunnen. Ook de schaduw van het gebouw, bederving van uitzicht en terroristische aanslagen waren onderwerp van gesprek.
Het Belleberaad hoopt dat de aanwezige raadsleden zich iets van de kritiek aantrekken, maar is daar niet zeker van, zegt woordvoerder Peter Tol. De groep critici hoopt dat de gemeente wacht op een landelijke discussie over hoogbouw voordat de intentieovereenkomst met projectontwikkelaar burgfonds wordt getekend.
De Utrechtse gemeenteraad praat dinsdag verder over de Belle van Zuylen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.