Kort nieuws: Bromfietser beroofd in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In Utrecht is een bromfietser beroofd. De man werd op de Oudenoord donderdagavond door drie jongens tot stoppen gedwongen. Hij werd vastgepakt en de dieven gingen er vandoor met zijn tas.
* In Mijdrecht zijn twee mannen aangehouden met een nepvuurwapen. De politie werd getipt dat er op de Van der Haarlaan twee gewapende mannen rondliepen. Bij controle bleek dat het een verboden balletjes-pistool was. De mannen van 18 en 19 jaar moesten mee naar het bureau en het nepwapen is in beslag genomen.
* Oud modeconservator Teunissen van het Centraal Museum heeft een nieuwe baan. Ze is benoemd tot Visiting Professor of the University of Arts in Londen, één van de grootste mode-instituten. Op 14 mei wordt ze geïnstalleerd.
* Bij een inval in een woning in Amersfoort zijn drugs en een drugshandelaar aangetroffen. Met een speurhond werd het huis aan de Noordewierweg doorzocht. Behalve de harddrugs werden contant geld, mobiele telefoons, een weegschaal en sealbags in beslag genomen. De bewoner van het pand moet zich verantwoorden.
* Burgemeester Van Vliet van Amersfoort heeft vrijdagmorgen een koninlijke onderscheiding uitgereikt. Mevrouw Van den Braber is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar vele vrijwilligerswerk. Den Braber is onder meer actief bij de ouderenbonden en verzorgingshuis Agnietenhove.
* Amersfoort Jazz FM is in de lucht. Het is de eerste lokale jazz-zender in Nederland met een tijdelijke vergunning.Jazz FM is opgericht om de dertigste editie van het jazzfestival in de stad dit weekend te ondersteunen.
* In Hooglanderveen is brand gesticht in een aantal nieuwbouwwoningen. De dader had het voorzien op isolatiemateriaal, waarbij een aantal woningen aan de Hanzeboulevard schade opliep. De brandweer had het vuur snel onder controle.
* Bunschoten voert een drooglegging in rondom de voetbalderby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg.
De gemeente hoopt zo dat het tijdens het voetbalonderonsje van komende zaterdag rustig blijft.
* De Amersfoorte wethouder Boeve ontvangt vanmiddag het eerste Highlands Magazine. Het tijdschrift is een voorproefje voor het gelijknamige rockfestival dat volgende week voor het eerst in de Keistad plaatsvindt.
* De Utrechtse politie heeft drie jongens opgepakt voor vandalisme. De jongens van 13 jaar probeerden in de Monnetlaan een tuinset te verplaatsen. Bij de aanhouding ontstond nog een opstootje met omstanders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.