Veenendaler Petersen Europees kampioen karate

ZAGREB - Timothy Petersen is vrijdagavond in Zagreb Europees kampioen karate (kumite) geworden in de klasse tot 84 kilogram. De Veenendaler was in de eindstrijd te sterk voor de Turk Enes Erkan, de houder van de wereldtitel bij de junioren.
Petersen moest in de Kroatische hoofdstad werken voor het goud. Na anderhalve minuut stond hij met 0-2 achter. De winnaar van het Dutch Open, eerder dit jaar in Rotterdam, herstelde zich echter bijtijds en stapte uiteindelijk met een zege van 5-2 van de tatami.
Het was de tweede Europese titel voor de Nederlander. In 2005 was hij, toen volkomen onverwacht, in Tenerife al eens de beste. Nu hield iedereen rekening met hem en was de druk aanzienlijk groter. Petersen bleek er tegen bestand en maakte de verder tegenvallende eerste dag voor de Nederlandse selectie alsnog tot een succes.
Pim Mak van Namen en Rugnummers interviewde Petersen en vroeg hem of hij nog een beetje geslapen had na het behalen van zijn titel. Beluister het gesprek via de link hieronder.

Veenendaler Petersen Europees kampioen karate

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.