Utrechtse stichting in race voor Jos Brink-prijs

UTRECHT - De Utrechtse Stiching PANN is genomineerd voor de allereerste Jos Brink-prijs voor personen of instellingen die zich inzetten voor homo-emancipatie.
PANN is een ongesubsidieerde en onafhankelijke stichting die feesten organiseert. Een deel van de winst wordt uitgekeerd aan externe initiatieven die de homo-emancipatie bevorderen.
De andere genomineerden:
- De gelegenheidscoalitie rond de openstelling van het burgerlijk huwelijk, bestaande uit de initiatiefnemers Jan Wolter Wabeke en Henk Krol, en Kees Waaldijk, Loes Gijbels, Frans Stelloo en Gerard Kuijpers, die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan dit initiatief.
- De Vereniging Orpheus (www.orpheushulpverlening.nl)
- Henk Krol, hoofdredacteur Gay Krant
- Boris Dittrich, Human Rights Watch en oud-Kamerlid van D66.
De jury bestaat uit Wim van de Camp (voorzitter), Sonja Barend, Claudia de Breij, Sophie Hilbrand en Erwin Olaf. De uiteindelijke winnaar zal de prijs - 10.000 euro en een kunstwerk - op zondag 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, uit handen van minister Plasterk ontvangen.
De Jos Brink-prijs is een regeringsprijs die eens in de twee jaar kan worden uitgereikt. De prijs is gericht op mannen, vrouwen, groepen of instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van homoseksuelen – daaronder worden verstaan: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.