Instellingen

Speelklokmuseum opent restauratieruimte

UTRECHT - Museum Van Speelklok tot Pierement opende vandaag de deuren van de nieuwe restauratieruimte grenzend aan Flora’s Hof, vlak onder de Domtoren,
In het gebouw kunnen bezoekers van het museum dagelijks zien hoe de restauratie van bijzondere stukken verloopt. De komende tijd zullen onder meer de keizerlijke Chinese speelklokken in de nieuwe ruimte worden gerestaureerd.
Dit is het voor het eerst sinds de ruime halve eeuw van het bestaan van het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. De restauratieruimte, een voormalig veilinggebouw, is een erfenis van een groot fan van het museum die twee jaar geleden overleed.

LINTJE

De opening van het nieuwe restauratieatelier van museum Speelklok tot Pierement was voor één persoon extra feestelijk. Het hoofd van het atelier, de heer Van Minnen, ontving uit handen van de Utrechtse burgemeester Wolfsen een koninklijke onderscheiding.
Van Minnen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn buitengewone verdiensten voor het atelier en zijn expertise binnen zijn vakgebied.
Bekijk de reportage van Bette Westerhof.

Speelklokmuseum opent restauratieruimte
Speelklokmuseum opent restauratieruimte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.