Kort nieuws: Motor rijdt jongetje aan in Kamerik

REGIO - In Kamerik is een jongen van 8 jaar aangereden door een motor. Het slachtoffer stak plotseling de Van Teylingenweg en een 35-jarige motorrijder kon hem niet meer ontwijken. De motorrijder en zijn passagier kwamen ten val en raakten gewond. Het jongetje hield slechts een schaafwond over aan het ongeluk.
* Gemeente de Ronde Venen wil ouderen aan het sporten krijgen. Daarom is volgende maand een speciale themamaand georganisseerd. Onder de naam juni beweegt laten sportverenigingen zien wat zij te bieden hebben voor 55-plussers. De gemeente hoopt dat sportende ouderen langer zelfstandig blijven.
* De Kamer van Koophandel in Utrecht wil dat het actieplan luchtkwaliteit concreter wordt. Zo staat in het plan wel dat er vanaf de A2 een nieuwe route komt de stad in, maar onduidelijk is wanneer die wordt aangelegd. Ook zegt de Kamer van Koophandel dat de opwaardering van de Noordelijke Randweg (Zuilense Ring) noodzakelijk is om de stad bereikbaar te houden.
* Het succes van de zwangere zaterdag van het UMC in Utrecht krijgt een vervolg. Komende zaterdag kunnen mensen die zwanger zijn of zwanger willen worden in het Utrechtse ziekenhuis terecht. Daar kunnen ze deelnemen aan workshops en krijgen ze gratis advies. Volgens het ziekenhuis is er veel behoefte aan duidelijke informatie over zwanger zijn.
* De provincie is begonnen met de aanleg van een fietstunnel onder de Leusderweg in Amersfoort. Hiermee moet het voor fietsers veiliger worden om de drukke weg over te steken. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van het kruispunt Dodeweg-West en Laan 1914.
* In Breukelen zijn een man en een vrouw aangehouden voor drugsbezit. Agenten zagen de twee rijden zonder gordel. Ze zetten de auto aan de kant en roken een sterke wietlucht. De 50-jarige vrouw en 60-jarige man bleken inderdaad in het bezit softdrugs. Ook hadden ze een flesje met vermoedelijk GHB bij zich.
* In Leusden is een man aangehouden voor het spuiten van graffiti. Een voorbijganger greep de 17-jarige Utrechter in de kraag in de tunnel van de Driftakkerweg. De jongen is ingesloten voor verhoor.
* Drie jonge wapenbezitters in Langbroek zijn opgepakt. Agenten waren naar de Gooyerdijk gegaan omdat er kogelgaten in een auto zouden zitten. Dat bleken na onderzoek stickers te zijn. Wel werden in de buurt drie jongens van 12, 13 en 15 jaar opgepakt omdat ze balletjeswapens bij zich hadden. Eén van hen bleek lid te zijn van een schietvereniging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.