Utrechtse kroegen legen fusten voor 'laatste feestje' op dag van sluiting

Restaurant Ruby Rose gaat zich weer richten op afhaalmaaltijden.
Restaurant Ruby Rose gaat zich weer richten op afhaalmaaltijden. © Lars Verkroost
UTRECHT - Cafés en restaurants gaan vanavond om 22 uur voor de komende weken dicht, zo heeft het kabinet gisteravond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. En dat betekent dat de voorraad bier in de fusten op moet. Diverse horecagelegenheden hebben daarom een oproep op Facebook geplaatst.
Grand Café de Vrienden aan de Nobelstraat organiseert een heus 'afscheidscadeau' voor kroegen: vanavond kun je tussen 19.00 en 21.00 uur dobbelen. Café de Donder op de Willem van Noortstraat nodigt bezoekers vanaf 14.00 uur uit om de fusten te komen legen. Ook cocktailbar Badabing hoopt dat gasten langskomen. "We willen graag dat je langskomt voor een laatste feestje om ons te helpen met het opmaken van het laatste speciaalbier", schrijft Badabing.
Ook op de Neude kunnen bierliefhebbers nog één avond terecht: 't Neutje organiseert een Zittende Piekendisco en geeft 25 procent korting op alle tapbieren. Orloff aan de Kade doet de tapbieren ook in de aanbieding.
Ruby Rose aan de Korte Jansstraat heeft tenslotte nog een boodschap: "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!" Het restaurant in het centrum van Utrecht laat weten de komende tijd over te stappen op het bezorgen van menu's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.