RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM wil motorclub Caloh Wagoh verbieden

PROVINCIE UTRECHT - Moet motorclub Caloh Wagoh Main Triad de leren vestjes aan de wilgen hangen? Het Openbaar Ministerie wil dat de rechter de club verbiedt en ontbindt. Volgens het OM handelt de motorclub in strijd met de openbare orde.

De rechtbank Midden-Nederland buigt zich vanaf maandag 26 oktober over de zaak. Dat gebeurt niet in Utrecht, maar in de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Tijdens die zitting krijgen zowel OM als de motorclub kans om standpunten toe te lichten, op elkaar te reageren en vragen van de rechtbank te beantwoorden. De rechtbank beslist dan of de zaak op 2 november wordt voortgezet. Op 14 december volgt de uitspraak.

Dat het OM wil dat Caloh Wagoh stopt is niet verwonderlijk. De motorclub staat centraal in meerdere rechtzaken. Het OM omschrijft Caloh Wagoh als een 'outlaw motorclub' die onder andere een moordorganisatie runt. Voorman en oprichter Delano R. is hoofdverdachte in die zaak. Ridouan T. wordt genoemd als 'belangrijkste klant' van die moordorganisatie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -