Verbazing over Belle-uitspraken minister

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse wethouder Bosch is verbaasd over de uitlatingen van minister Cramer over de Belle van Zuylen.
De minister is geen voorstander van de geplande 262-meter hoge toren omdat ze vreest voor horizonvervuiling.Bosch uitte zijn verbazing gisteravond in een raadscommissie over het plan voor Leidsche Rijn Centrum Noord, waar de Belle deel van uitmaakt. Hij heeft toegezegd met de minister te gaan praten over de bezwaren.
Bosch kreeg twee weken geleden ook al een bezorgde brief van de Rijksbouwmeester en gaat ook daarmee praten, maar hij benadrukte dat Utrecht aan zet is.
Een van de zorgen die gisteren door leden van het Belleberaad werd geuit, is de parkeerdruk rondom de toren. Volgens betrokken ambtenaren is er voldoende parkeergelegenheid en worden veel kortparkeerplekken aangelegd. Een andere zorg van omwonenden, de wind, wordt nader onderzocht.
Woensdagmiddag zei de minister voor de camera van RTV Utrecht dat ze ervan uitgaat dat de wethouder rekening houdt met de wensen van het Rijk.

Animatie 262-meter hoge Belle van Zuylentoren
Minister Cramer over de Belle van Zuylen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.